Μαλακά μπισκότα σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Margarita Ieropoulou για ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές


Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε 200 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί με 40γρ. βούτυρο.
Χτυπάμε 2 αυγά με 120γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
Προσθέτουμε 100γρ. αλεύρι κοσκινισμένο και 1/3 κουτ. γλυκού baking powder και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
Ενσωματώνουμε στο μείγμα και τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε 80γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή 6-8 ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.