Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό πορτοκάλι



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. μαργαρίνη
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 φλ. ζάχαρη
1 γενναία κουταλιά της σούπας μέλι
5 - 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι από το πορτοκάλι
4 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε κύβους ή ό,τι άλλο εσπεριδοειδή έχετε.
4 φλ. νερό
2 ξυλάκια κανέλας
Σιρόπι βύσσινο και σοκολάτας για να διακοσμήσετε

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη σε μια βαθιά κατσαρόλα
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα σαν καστανή ζάχαρη..
Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, τα κομμάτια του γλυκού κομμένα σε μικρούς κύβους και τις κανέλες.
Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. 
Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Αδειάζουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με το σιρόπι βύσσινο και σοκολάτας, βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε παγωμένο.


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό πορτοκάλι