Λιβανέζικο μαχαλεπί

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΜΑΧΑΛΕΠΙ

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΜΑΧΑΛΕΠΙ


Υλικά:

  • 1 κιλό γάλα light
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. νισεστέ η κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • μαστίχα Χίου
  • ανθόνερο
  • επιπλέον για τη διακόσμηση:
  • μια χούφτα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
  • κομματάκια από γλυκό κιτρόμηλο και λίγο από το σιρόπι του


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα 800 ml γάλα (από το κιλό ), την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το νισεστέ.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 200 ml από το γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι και τις βανίλιες και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το νισεστέ.
  4. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ, τη μαστίχα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  5. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα πυρεξ.
  7. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες να κρυώσει.
  8. Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανά) και κομματάκια κιτρόμηλου και σιρόπι.
 
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΜΑΧΑΛΕΠΙ

Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!