Φανουρόπιτα


ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


Υλικά
(μετράμε με την ίδια κούπα)
1 κουπα σπορελαιο,
1 κουπα χυμο φρεσκο πορτοκαλιων,
1 κουπα ζαχαρη,
1 κουπα σταφιδες,
1 κουπα καρυδια,
3 κουπες αλευρι φαριναπ,
1 κ.γ. γαρυφαλο,
2 κ.γ. κανελα,
1 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου

Βαζουμε στο μπολ το λαδι με τη ζαχαρη και το δουλευουμε πολυ καλα να λιωσει η ζαχαρη και να γινει κρεμα, με συρμα.
Ριχνουμε τον χυμο και ανακατευουμε.
Βαζουμε τα υπολοιπα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Τα προσθετουμε στο μείγμα λαδιου - ζαχαρης - χυμου και ανακατευουμε να ενσωματωθουν.
Βαζουμε λαδόκολλα στο ταψι ή το τσερκι Νο28 και την ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 50 λεπτα με αναμμένο φούρνο και έπειτα την αφήνουμε για 10 λεπτα με σβησμενο φούρνο.
Οταν την βγαλουμε, αφου κρυωσει, βαζουμε αχνη ζαχαρη ή την αφηνουμε σκετη.