Σπέσιαλ Τούρτα Black Forest



ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω πρώτα παντεσπάνια:
Χτυπάω 5 ΑΥΓΑ με 125 γρ. ΖΑΧΑΡΗ να ασπρίσουν.
Σταματάω το μίξερ και ρίχνω σε δόσεις κοσκινισμένα 150 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑΠ, 40 γρ. ΚΑΚΑΟ και 1 ΒΑΝΙΛΙΑ.
Ανακατεύω απαλα με μαριζ και λαδωνω καλά 2 ταψακια μιας χρήσεως αλουμινένια και μοιράζω το μείγμα.
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά.
Όταν τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν καλά, τα αναποδογυρίζω σε λαδόκολλα και τα κοβω.
Συνολικά γίνονται 4 πάτοι.
3 χρησιμοποιώ για μέσα και τον 4 για θρύμματα πάνω.

Για το ΣΤΉΣΙΜΟ Χρειάστηκα:
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
30 γρ. άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ. υγρή βανίλια,
300 γρ. βύσσινο γλυκό του κουταλιού
το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού για το σιρόπιασμα των παντεσπανιών

Εκτέλεση
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Στο τελευταίο λεπτό πρόσθεσα σιγα - σιγα την άχνη και τη βανίλια.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Έβαλα στο σκεύος της τούρτας το πρώτο παντεσπάνι.
Το πέρασα με πινέλο βουτώντας το στο σιρόπι του γλυκού.
Απάνω έβαλα σαντιγί και πάνω στην σαντιγί βύσσινο.
Ξανά έβαλα παντεσπάνι + σιροπιασμα - σαντιγί - βυσσινο.
Τελείωσα με παντεσπανι - σιροπιασμα και σαντιγί πάνω και γυρω - γυρω.
Διακόσμησα με σοκολατα, τριμματα από παντεσπανι και φυσικά βύσσινο.