
ΟΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ
Δοκιμάστε τα για σνακ για τα παιδιά σας, η στη δουλειά.
Μένουν τραγανά για μέρες!!
Υλικά για 2 ταψιά φούρνου:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο (250 γρ.)
- 130 γρ. Βιτάμ (μαργαρίνη) λιωμένη η βούτυρο φρέσκο ανάλατο και αυτό λιωμένο.
- 250 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι
- 900 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται. Αν θέλετε βάζετε ολικής αλέσεως αλεύρι η μισό μισό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Γέμιση:
- 300 γρ. φέτα την τριμμένη
- 200 γρ. χαλούμι τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 αυγό
- Επιπλέον ένα κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200’C βαθμούς.
- Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Αφήνουνε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε 50 γρ. ζύμη με τα χέρια μας, την απλώνουμε σε μια επιφάνεια με την παλάμη μας και κάνουμε ένα οβάλ πιτάκι.
- Βάζουμε γέμιση και το επανωτιζουμε να κλείσει.
- Με πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς την πάνω πλευρά.
- Σε κάποια μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βερίκοκο αντί για τυρί ή και Nutella.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό.
- Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς με αέρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από κάτω.
Μυστικά:
- Μπορείτε να βάλετε και κιμά. Σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι, πολύ λίγο μαϊντανό ή άνηθο και λίγη κέτσαπ (προαιρετικά) δεν θέλουμε να έχει υγρά ο κιμάς.
Γίνονται φανταστικά!





