Οι πιο τραγανές τυρόπιτες κουρού



Μια συνταγή για ΟΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ από τη σελίδα στο Facebook Helena's Greek cooking


Οι πιο τραγανές τυρόπιτες κουρού

Δοκιμάστε τα για σνακ για τα παιδιά σας, η στη δουλειά. 
Μένουν τραγανά για μέρες!!

Υλικά για 2 ταψιά φούρνου:
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο (250 γρ.)
130 γρ. Βιτάμ (μαργαρίνη) λιωμένη η βούτυρο φρέσκο ανάλατο και αυτό λιωμένο.
250 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι
900 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται.  Αν θέλετε βάζετε ολικής αλέσεως αλεύρι η μισό μισό
1 μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Γέμιση:
300 γρ. φέτα την τριμμένη
200 γρ. χαλούμι τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Επιπλέον ένα κρόκο αυγού για επάλειψη

Ανάβουμε το φούρνο στους 200’C βαθμούς.
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουνε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε 50 γρ. ζύμη με τα χέρια μας, την απλώνουμε σε μια επιφάνεια με την παλάμη μας και κάνουμε ένα οβάλ πιτάκι.
Βάζουμε γέμιση και το επανωτιζουμε να κλείσει. 
Με πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς την πάνω πλευρά.
Σε κάποια μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βερίκοκο αντί για τυρί ή και Nutella.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό. 
Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς με αέρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από κάτω.

Μυστικά: Μπορείτε να βάλετε και κιμά. Σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι, πολύ λίγο μαϊντανό ή άνηθο και λίγη κέτσαπ (προαιρετικά) δεν θέλουμε να έχει υγρά ο κιμάς. 
Γίνονται φανταστικά.