
ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ
Υλικά:
700 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και φλιταρισμένα – 4 μπούτια
2 σκελίδες σκόρδο
330 γρ. μπύρα άνευ – 1 κουτάκι
50 γρ. ελαιόλαδο – ¼ του φλυτζανιού
Ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο
700 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και φλιταρισμένα – 4 μπούτια
2 σκελίδες σκόρδο
330 γρ. μπύρα άνευ – 1 κουτάκι
50 γρ. ελαιόλαδο – ¼ του φλυτζανιού
Ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνoυμε τα μπουτάκια και σε ανοιχτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Όταν αλλάξουμε πλευρά στα μπουτάκια, θυμόμαστε να προσθέσουμε τα σκόρδα ολόκληρα.
Μόλις πάρουν χρωματάκι σβήνουμε με την μπύρα σταδιακά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35’ με 45’.
Συνοδεύουμε με πατάτες αερόψητες ή τηγανητές, πολύ ταιριάζει και το πιλάφι.
Συνοδεύουμε με πατάτες αερόψητες ή τηγανητές, πολύ ταιριάζει και το πιλάφι.