Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ από την ομάδα στο Facebook Οι καλύτερες συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής


Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας

Υλικά:
700 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και φλιταρισμένα – 4 μπούτια
2 σκελίδες σκόρδο
330 γρ. μπύρα άνευ – 1 κουτάκι
50 γρ. ελαιόλαδο – ¼ του φλυτζανιού
Ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνoυμε τα μπουτάκια και σε ανοιχτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Όταν αλλάξουμε πλευρά στα μπουτάκια, θυμόμαστε να προσθέσουμε τα σκόρδα ολόκληρα.
Μόλις πάρουν χρωματάκι σβήνουμε με την μπύρα σταδιακά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35’ με 45’.
Συνοδεύουμε με πατάτες αερόψητες ή τηγανητές, πολύ ταιριάζει και το πιλάφι.