Χιονούλες και Μαυρούλες



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χιονούλες και Μαυρούλες

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΓΛΥΚΑΚΙ!

ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
5 ΑΥΓΑ 
125 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
155 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ (ΦΑΡΙΝΑΠ )
1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ

ΣΙΡΌΠΙ 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΌ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΆΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΎ ΛΙΚΈΡ ΚΑΡΎΔΑΣ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ

ΚΡΈΜΑ 1
500 ml ΓΑΛΑ
40 ΓΡ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΙΩΤΗΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ
4 ΜΕ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΖΆΧΑΡΗ

ΣΑΝΤΙΓΊ
300 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
ΛΙΓΟ ΛΙΚΈΡ ΚΑΡΎΔΑΣ
200 ΓΡ ΚΑΡΥΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΎΛΙΓΜΑ
100 ΓΡ. ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ.
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΌΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 5 ΛΕΠΤΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΦΡΆΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΧΡΏΜΑ..
ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΧΤΎΠΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΜΕ ΜΊΑ ΜΑΡΙΖ.
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ (ΒΓΑΊΝΟΥΝ 20 ΠΕΡΊΠΟΥ)
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ, ΓΙΑ 15ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ.
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ.
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ (ΒΆΖΟΥΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΆΣΕΙ ΚΡΟΎΣΤΑ).
ΧΤΎΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ 
ΟΛΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΑ!!
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΨΥΓΕΊΟ.
ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΈΣΗ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΈΛΟ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΡΈΜΑ, ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ, ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΡΈΜΑ ΑΠΟ ΈΞΩ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ Ή ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ.
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΡΑΣΆΚΙ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ.