Εύκολη καλοκαιρινή τούρτα



ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ


Υλικά για 2η δόση:
8 αυγά ίδιου μεγέθους
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 3 βανίλιες
ξύσμα 2 λεμονιών

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν, να στέκεται το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό απαλά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (30χ27), ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και στη συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα.
Αφού έχει κρυώσει τελείως το κόβουμε σε 3 πάτους η και σε 2.

ΣΑΝΤΙΓΊ 
Υλικά:
1000 γρ. φυτική κρέμα πολύ παγωμένη,
500 γρ. ζαχαρούχο γάλα,
2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί.
Ρίχνουμε σε δόσεις το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και χτυπάμε ίσα που να ενωθούν.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο σκεύος (ταψί ή τάπερ ή πυρέξ).
Βάζουμε πάνω σαντιγί.
Ξανά πάτο παντεσπανιού και σαντιγί.
Κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σαντιγί.
Τέλος διακοσμούμε με φρούτα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!