Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουλιασμένο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1.κ.σ λάδι
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι

Ζυμώνω όλα τα υλικά και τα αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. Τα πλάθω κεφτεδάκια τα αλευρώνω και τηγανίζω.
Έχω φτιάξει μία σάλτσα με κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο βασιλικό, 2 - 3 ντομάτες στον τρίφτη, 1 κ.γ. πελτέ, λίγη ζαχαρίτσα, προσθέτω τα κεφτεδάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσει η σάλτσα.

Για τον πουρέ 
Έβρασα 5 - 6 πατάτες, τις πολτοποίησα με το ειδικό εργαλείο, έβαλα λίγο γάλα, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο μοσχοκάρυδο.