Σταφιδόψωμα



ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ


Υλικά:
3 αυγά,
120 γρ ζάχαρη,
2 βανίλιες,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κ σ. ζάχαρη,
1 κ σ. αλεύρι
100 γρ λιωμένο ζεστό βούτυρο,
500 γρ. γάλα χλιαρό,
3 κ.σ. λάδι,
2 κ.σ. μέλι,
1000 γρ. αλεύρι,
300 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε νερό!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, την 1 κ.σ. ζάχαρη και την 1 κ.σ. αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα αυγών και τα ανακατεύουμε απαλά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το λάδι και το μέλι.
Τέλος ρίχνουμε τα 500 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Το υπόλοιπο αλεύρι το ρίχνουμε σιγά - σιγά και αρχινάμε να ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε τόσο όσο η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο (1 εκ).
Την αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε τις σταφίδες και το κλείνουμε σε ρόλο.
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολάκι 2 κρόκους αυγών με 2 κ.σ. γάλα και τα αλείφουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Όταν τα βγάζουμε όπως είναι καυτά τα περνάμε όλα με βούτυρο.