Κέικ με γλάσο σε ταψί



ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΕ ΤΑΨΙ


Υλικά
5 αυγά,
250 γρ ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
200 ml , σπορέλαιο,
500 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 κ γ μπέικιν,
1 βανίλια,
2 λεμόνια το ξύσμα τους!!!!!

Εκτέλεση::
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους.
Ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και χτυπάμε 1 λεπτό.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε το μείγμα με μαρίζ.
Λαδώνουμε καλά το ταψί, το αλευρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.

ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος.
Ανακατεύουμε να ενωθούν, την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ γ. Βιτάμ.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντάς την.
Τέλος ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.
Διακοσμούμε με τρούφα.