Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα

Σπιτική σάλτσα ντομάτα για πίτσες και μακαρονάδες

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Υλικά

(Η αναλογία των υλικών είναι για 4 λίτρα πολτό ντομάτας)
  • ντομάτες πολτοποιημένες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
  • 4 κ.σ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Πλένω, καθαρίζω τις ντομάτες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ.
  2. Στη χύτρα μου που είναι 4 λίτρα γεμίζω με χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσει σιγά - σιγά.
  3. Όταν φύγουν όλα τα υγρά τότε πολτοποιώ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον φρέσκο βασιλικό, τα προσθέτω στη ντομάτα και ρίχνω και 4 κ.σ. αλάτι.
  4. Αφήνω να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει εντελώς και να φύγουν όλα τα υγρά.
  5. Τέλος αποστειρώνω τα βάζα και τα καπάκια και ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα.
  6. Ρίχνω από πάνω λαδάκι, κλείνω δυνατά, αναποδογυρίζω και κρατάω περίπου 5 ώρες.
  7. Μετά θα τοποθετήσω σε σκιερό μέρος μέσα στο ντουλάπι μου.

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget