Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα

Υλικά
Ντομάτες πολτοποιημένες
Κρεμμύδια
Βασιλικός
Σκόρδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένω, καθαρίζω τις ντομάτες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ (η ποσότητα είναι ανά 4 λίτρα).
Στην χύτρα μου που είναι 4 λίτρα γεμίζω με χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσει σιγά - σιγά.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά τότε πολτοποιώ 4 μεγάλα κρεμμύδια, 5 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο και ρίχνω και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι.
Αφήνω να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει εντελώς και να φύγουν όλα τα υγρά.
Τέλος αποστειρώνω τα βάζα και τα καπάκια και ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα.
Ρίχνω από πάνω λαδάκι, κλείνω δυνατά, αναποδογυρίζω και κρατάω περίπου 5 ώρες.
Μετά θα τοποθετήσω σε σκιερό μέρος μέσα στο ντουλάπι μου.