
Υλικά
(Η αναλογία των υλικών είναι για 4 λίτρα πολτό ντομάτας)
- ντομάτες πολτοποιημένες
 - 4 μεγάλα κρεμμύδια
 - 5 σκελίδες σκόρδο
 - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
 - 4 κ.σ. αλάτι
 
Εκτέλεση
- Πλένω, καθαρίζω τις ντομάτες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ.
 - Στη χύτρα μου που είναι 4 λίτρα γεμίζω με χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσει σιγά - σιγά.
 - Όταν φύγουν όλα τα υγρά τότε πολτοποιώ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον φρέσκο βασιλικό, τα προσθέτω στη ντομάτα και ρίχνω και 4 κ.σ. αλάτι.
 - Αφήνω να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει εντελώς και να φύγουν όλα τα υγρά.
 - Τέλος αποστειρώνω τα βάζα και τα καπάκια και ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα.
 - Ρίχνω από πάνω λαδάκι, κλείνω δυνατά, αναποδογυρίζω και κρατάω περίπου 5 ώρες.
 - Μετά θα τοποθετήσω σε σκιερό μέρος μέσα στο ντουλάπι μου.