Μυρμηγκάτο



ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ


Αφράτο, γευστικό, σιροπιαστό τρουφάτο Μυρμηγκάτο με αφράτη πλούσια γευστική κρέμα Σοκολάτας!

Υλικά:
6 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σπορέλαιο,
1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι Φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν,
1 κ.γ. βανίλια υγρή η 2 βανίλιες,
100 γρ τρούφα

ΣΙΡΌΠΙ:
3 κούπες νερό ,
3 κούπες ζάχαρη,
μια φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού
Βράσιμο 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι - μπέικιν - βανίλιες.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την τρούφα απαλά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας (28Νο), ρίχνουμε το μείγμα και το ισώνουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφού κρυώσει πολύ καλά το κλείνουμε πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.


ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
Υλικά
4 κ.σ. κακάο,
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ζάχαρη
200 ml. γάλα
100 ml.νερο
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο - ζάχαρη - κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα - νερό - βούτυρο στην εστία ανακατεύουμε λίγο να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει να γίνει λεία.
Την κατεβάζουμε.
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό το κρύο βγάζουμε την διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε πάνω την κρέμα.
Και τελειώνουμε με μπόλικη τρούφα ρίχνοντας πάνω.