
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΙΟΥ
Υλικά
Για το φύλλο
Για την γέμιση

- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 ποτήρι νερό,
- λίγο αλάτι
- Μισό ποτήρι λάδι
- Ένα σφηνάκι ρακί
Για την γέμιση
- Μισό κιλό ανθότυρο
- 1 κιλό μυζήθρα
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω να μείνει λίγο, ετοιμάζω την γέμιση δηλαδή (ανακατεύω τα υλικά σε μπολ όλα μαζί)
- Ανοίγω το φύλλο σε μηχανή σε λεπτές λωρίδες και κόβω.
- Βάζω λίγο από το μείγμα και κλείνω, συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
- Βάζω λάδι και τηγανίζω τα καλιτσούνια γυρνώντας από τις δύο μεριές.
- Σερβίρω σε πιάτο με κανέλα και μέλι.
