Καλιτσούνια τηγανιού



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Μανιουδάκη για ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καλιτσούνια τηγανιού

Για το φύλλο 
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 ποτήρι νερό, 
λίγο αλάτι
Μισό ποτήρι λάδι
Ένα σφηνάκι ρακί

Για την γέμιση
Μισό κιλό ανθότυρο
1 κιλό μυζήθρα
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο 
1 αυγό

Φτιάχνω τη ζύμη και αφήνω να μείνει λίγο, ετοιμάζω την γέμιση δηλαδή (ανακατεύω τα υλικά σε μπολ όλα μαζί)
Ανοίγω το φύλλο σε μηχανή σε λεπτές λωρίδες και κόβω.
Βάζω λίγο από το μείγμα και κλείνω, συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Βάζω λάδι και τηγανίζω τα καλιτσούνια γυρνώντας από τις δύο μεριές.
Σερβίρω σε πιάτο με κανέλα και μέλι.
Γίνονται τέλεια!!