Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά::
300 γρ ζάχαρη,
225 ml σπορέλαιο,
500 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 φακελάκι μπέικιν
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού,
400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν, τη βανίλια και το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και αφού σβήσουμε το φούρνο το αφήνουμε μέσα για αλλά 15 λεπτά.