Cheescake με φράουλες μέσα σε σφολιάτα



Μια συνταγή για CHEESECAKE ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Helena's Greek cooking


Cheescake με φράουλες μέσα σε σφολιάτα

Υλικά:
4 αυγά
μια πρέζα αλάτι
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
3 κ.σ γεμάτες ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας
φλούδα λεμονιού και λίγο χυμό
50 γρ. Κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 φύλλο σφολιάτας
2 φύλλα κρούστας κομμένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά) και 2 κ.σ ηλιέλαιο για τα φύλλα κρούστας
άχνη ζάχαρη
φρέσκες φράουλες

Πώς θα το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βαθμούς αέρα.
Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματα την σφολιάτα.
Χτυπάμε σε μαρέγκα τα 4 ασπράδια αυγών με μια πρέζα αλάτι.
Τους κρόκους τους χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. 
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. 
Σταματάνε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε την μαρέγκα ρίχνοντας λίγο - λίγο και ανακατεύοντας κυκλικά. 
Προσθέτουμε 5 φράουλες κομμένες. 
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με την σφολιάτα. 
Προσθέτουμε αν θέλουμε τα κομμάτια της κρούστας πάνω από την κρέμα και βρέχουμε με 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φόρμα αφού κρυώσει, βάζουμε λίγες φράουλες πάνω στο γλύκισμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά: Αν θέλετε να γίνει πιο γλυκό βάζετε 1 κ.σ ζάχαρη ακόμα ή μέλι.