
Υλικά:
- 4 αυγά
- μια πρέζα αλάτι
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 3 κ.σ γεμάτες ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας
- φλούδα λεμονιού και λίγο χυμό
- 50 γρ. Κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 φύλλα κρούστας κομμένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά) και 2 κ.σ ηλιέλαιο για τα φύλλα κρούστας
- άχνη ζάχαρη
- φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βαθμούς αέρα.
- Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματα την σφολιάτα.
- Χτυπάμε σε μαρέγκα τα 4 ασπράδια αυγών με μια πρέζα αλάτι.
- Τους κρόκους τους χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Σταματάνε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε την μαρέγκα ρίχνοντας λίγο - λίγο και ανακατεύοντας κυκλικά.
- Προσθέτουμε 5 φράουλες κομμένες.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με την σφολιάτα.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε τα κομμάτια της κρούστας πάνω από την κρέμα και βρέχουμε με 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά.
- Βγάζουμε από τη φόρμα αφού κρυώσει, βάζουμε λίγες φράουλες πάνω στο γλύκισμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μυστικά:
- Αν θέλετε να γίνει πιο γλυκό βάζετε 1 κ.σ ζάχαρη ακόμα ή μέλι.



Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking