Κεφτέδες κοκκινιστοί

Υλικά

Για τους κεφτέδες

700 γρ κιμά ανάμικτο
1 αυγό
3 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαυροπίπερο
δυόσμος φρέσκος
μαϊντανός
ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο, την ψίχα
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

3 κ.σ. αλεύρι
το λάδι από τους κεφτέδες που τηγανίσαμε, στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαυροπίπερο
κόκκινο πιπέρι
500 γρ πολτό ντομάτας
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση 

Για τους κεφτέδες

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί και τους τηγανίζουμε.
Τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Σε ένα καθαρό τηγάνι στραγγίζουμε μέσα το λάδι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες.
Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου τριμμένες και τις αχνίζουμε.
Βάζουμε και το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα το νερό, το αλάτι, το μαυροπίπερο και το κόκκινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε μέσα και τους κεφτέδες και αφήνουμε στο χαμηλό να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou