Χοιρινές μπουκιές με πιπεριές



ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο θρούμπι
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
2 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Βάζω λάδι και τσιγαρίζω λίγο - λίγο το κρέας, καλά από όλες τις μεριές.
Το βγάζω και το αφήνω στην άκρη.
Μετά περνάω λίγο τις πιπεριές και τις βγάζω και αυτές στην άκρη.
Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστεί.
Ξαναβάζω το κρέας, σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Προσθέτω νερό να το σκεπάζει και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μετά προσθέτω τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και το θρούμπι και αφήνω για 5 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Βγάζω λίγο από το ζουμί, προσθέτω το κορν φλάουρ, το ανακατεύω να διαλυθεί και το προσθέτω στην κατσαρόλα.
Αφήνω 2 - 3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα.
Θα σερβίρω με πατάτες τηγανητές.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινές μπουκιές με πιπεριές