Χαλουμωτές (Κυπριακές τυρόπιτες)



ΧΑΛΟΥΜΩΤΕΣ (ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ)

Υλικά για τη ζύμη
650 γρ. αλεύρι για ψωμί
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ελαιόλαδο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
150 ml νερό
100 ml χυμός πορτοκαλιού

Γέμιση
500 γρ. χαλούμι, τριμμένο
250 γρ. φρέσκια αναρή ή ρικότα ή ανθότυρο, σπασμένη με πιρούνι
1 κ.σ. αποξηραμένη μέντα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα μαζί τα υλικά με το χέρι ή με μίξερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη και τη γέμιση σε 12 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ φυλλαράκι, τοποθετούμε τη γέμιση, με ένα πινέλο αλείφουμε τις άκρες των φύλλων με αυγό, κλείνουμε και τσιμπάμε με τα χέρια για να κλείσει.
Αλείφουμε τις πίτες με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30 - 35 λεπτά.


Credits:
@mhavouzari (συνταγή)
Cuisinovia (εκτέλεση)
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (μετάφραση)
Χαλουμωτές (Κυπριακές τυρόπιτες)