
ΧΑΛΟΥΜΩΤΕΣ (ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ)
Υλικά για τη ζύμη
- 650 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 ml νερό
- 100 ml χυμός πορτοκαλιού
Γέμιση
- 500 γρ. χαλούμι, τριμμένο
- 250 γρ. φρέσκια αναρή ή ρικότα ή ανθότυρο, σπασμένη με πιρούνι
- 1 κ.σ. αποξηραμένη μέντα
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα μαζί τα υλικά με το χέρι ή με μίξερ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Χωρίζουμε τη ζύμη και τη γέμιση σε 12 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ φυλλαράκι, τοποθετούμε τη γέμιση, με ένα πινέλο αλείφουμε τις άκρες των φύλλων με αυγό, κλείνουμε και τσιμπάμε με τα χέρια για να κλείσει.
- Αλείφουμε τις πίτες με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30 - 35 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Cuisinovia, συνταγη @mhavouzari