Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα τις ΠΑΤΑΤΕΣ, τις έπλυνα πολύ καλά κι έριξα ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, λίγη ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΡΙΓΑΝΗ, ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και δυο κουταλιές ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ αραιωμένες με λίγο ΝΕΡΟ.
Ανακάτεψα πολύ καλά, έριξα και μισό ποτήρι ΝΕΡΟ.
Έψησα για μισή ώρα μόνες τους στους 190 βαθμούς.
Μετά έβαλα και τα πεντανόστιμα μπιφτέκια που ετοίμασα με την τέλεια συνταγή της Elena Psillia.

Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κούπα βρώμη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
3 κ.σ. σπιτική σάλτσα
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κουρκουμά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά. 
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. 
Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. 
Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα!
Συνοδεύουμε με ωραιότατες σαλατούλες!


Credits
Elena Psillia (συνταγή)
Sunday Lous (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο