
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Υλικά:
- 1 kg κιμά μοσχαρίσιο (έχω βάλει ελιά κομμάτι)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο πολτοποιημένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 80 gr φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ρίγανη,
- λάδι
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά και αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο.
- Πλάθουμε, τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας στο ταψί μας επάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 40' ' περίπου στους 200οC.
Για τις πατάτες που μοιάζουν σαν τηγανητές ενώ είναι στοφούρνο- Αφού τις πλύνουμε πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά, αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνόδεψα με κουνουπίδι βραστό για σαλάτα με λαδάκι και λεμόνι.