Καρυδόπιτα σπέσιαλ



ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΠΈΣΙΑΛ


ΣΥΝΤΑΓΉ:
Υλικά μετράμε με το ίδιο ποτήρι (200 ml)
6 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν,
2 κ.γ. κανέλα,
1 κ.γ. γαρύφαλλο,
1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι,
1 ποτήρι καρύδια πολύ ψιλοκομμένα σχεδόν σκόνη ή άμα θέλουμε λίγο σπασμένα

ΣΙΡΌΠΙ:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
2 κ.σ μέλι
μισό λεμόνι βράσιμο 6 λεπτά!

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι - βανίλια - κανέλα - γαρύφαλλο - μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε το ταψί (Νο26), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό και το σιρόπι αφού το κατεβάσουμε από την εστία να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά.