Εκλέρ



ΕΚΛΕΡ

Αυτά τα νόστιμα εκλεράκια θα τα λατρέψετε!

Υλικά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και βράζουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το βράζουμε για 2 λεπτά.
Τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω - γύρω από την κουτάλα, την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα - ένα και ανακατεύουμε για 12 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στην λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, με αντιστάσεις πάνω - κάτω, στη μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε για άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα, τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στον φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο ΓΑΛΑ με 1 φλιτζάνι τσαγιού ΖΑΧΑΡΗ να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ΑΛΕΥΡΙ αφού προηγουμένως τις έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό ΓΑΛΑ.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 ΒΑΝΙΛΙΑ και 3 κουταλιές της σούπας ΒΟΥΤΥΡΟ.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΛΑΣΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο 

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το λάδι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε το εκλεράκι στο χέρι, το κόβουμε στην μέση, τοποθετούμε κρεμά και με προσοχή το βουτάμε στη σοκολάτα.

Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Εκλέρ