
Υλικά
6 αυγά80 γρ. ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
1 βανίλια
25 ml. σπορέλαιο,
155 γρ. αλεύρι Φαρινάπ κοσκινισμένο,
200 γρ. Nutella
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με 20 γρ ζάχαρη και το αλάτι.Χτυπάμε τους κρόκους με 60 γρ. ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε και το λάδι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι σιγά - σιγά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε απαλά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
Το βγάζουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Το ανοίγουμε και κόβουμε τις άκρες του.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
Το βγάζουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Το ανοίγουμε και κόβουμε τις άκρες του.
Βάζουμε Nutella και το ξανακλείνουμε.
Εάν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Εάν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou