
Από το τετράδιο της μαμάς!
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι, όχι γεμάτο, ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
1 ποτήρι και 3 κ.σ. ακόμα αλεύρι
1/2 ποτήρι κακάο άγλυκο
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το σφηνάκι και τη βανίλια.
Υλικά
4 αυγά1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι, όχι γεμάτο, ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
1 ποτήρι και 3 κ.σ. ακόμα αλεύρι
1/2 ποτήρι κακάο άγλυκο
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το σφηνάκι και τη βανίλια.
Βαζουμε το μίγμα σε τσέρκι 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
φλούδες από ένα πορτοκάλι
7 λεπτά βράσιμο
Το σιρόπι το ετοιμάζουμε μια ώρα πιο μπροστά.
Σιροπιάζουμε αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ξυλάκι.