Σπαγγέτι με πέστο λιαστής ντομάτας

Υλικά (για 4 μερίδες)

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
10 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως το βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε 340 - 400 γραμμάρια σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou