Αγριογούρουνο στιφάδο



ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά
αγριογούρουνο
1 κιλό κρεμμυδάκια
4 καρότα
3 δαφνόφυλλα
5 - 6 μπαχάρια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι 
πιπέρι 
λάδι 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ πελτέ
2 - 3 κ.σ. σάλτσα σπιτική ή κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη
2 - 3 κ.σ. ξύδι

Βάζω το κρέας από το βράδυ στο ψυγείο με νερό και ξύδι για να καθαρίσει.
Την άλλη μέρα το βάζω να πάρει μια βράση μαζί με το ένα δαφνόφυλλο.
Πετάω το πρώτο νερό και το δαφνόφυλλο.
Ξεβγάζω το κρέας και το σκουπίζω.
Βάζω στη χύτρα λάδι και τσιγαρίζω το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτω το ένα δαφνόφυλλο και τα 3 μπαχάρια και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το αλάτι, πιπέρι και νερό και βράζω για 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει.
Ρίχνω τα κρεμμύδια για 1 - 2 λεπτά, τα σουρώνω και τα καθαρίζω. Έτσι καθαρίζουν εύκολα και φεύγει η σπιρτάδα τους.
Τα περνάω λίγο από το τηγάνι να τσιγαριστούν.
Μόλις βράσει το κρέας το βάζω στη γάστρα, προσθέτω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το δαφνόφυλλο, τα 2 μπαχάρια, τη σάλτσα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το ζουμί από το κρέας που το έχω σουρώσει για να μην έχει κοκαλάκια, ανακατεύω και προσθέτω το κρέας.
Κλείνω τη γάστρα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνω το ξύδι, κουνάω τη γάστρα να πάει παντού και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα και να δέσει η σαλτσούλα.
Έγινε λουκούμι!


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αγριογούρουνο στιφάδο