
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
- 2 κ γ μπέικιν πάουντερ,
- 2 κ.γ κανέλα,
- 1 κ.γ. σοδα σκόνη,
- μια πρέζα αλάτι,
- 400 γρ ζάχαρη,
- 160 ml σπορελαιο,
- 400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
- 200 γρ καρύδια,
- 100 γρ σταφίδες,
- 2 μήλα πράσινα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ κοσκινισμένα αλευρι - μπεικιν - βανιλια - αλατι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε σε άλλο μπολ την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό να αφρισει και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μείγμα λαδι - ζαχαρης και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα στερεών υλικών τα υγρά και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
- Τέλος το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou