Τούρτα Medovic (Ρωσικό γλυκό)



ΤΟΥΡΤΑ MEDOVIC (ΡΩΣΙΚΟ ΓΛΥΚΟ)


Υλικά 

Για τα Μπισκότα
  • 3 αυγά 
  • 3 κ.σ. γάλα 
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. βούτυρο 
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • λίγη βανίλια

Για την Κρέμα
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο)
  • 5 - 6 κ.σ. κρυστάλλινη ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • Λίγη βανίλια

Για την Επικάλυψη Σοκολάτα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 50 γρ. Βούτυρο


Εκτέλεση

Για τα Μπισκότα
  1. Ξεκινώντας με τα μπισκότα, σπάμε σε ένα μπολ τα τρία αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου έως και ελαφρώς λιωμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μέλι μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για τέσσερα με πέντε λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε τη σόδα και το ξύδι συνεχίζοντας έτσι το ανακάτεμα για 3 με 4 λεπτά. 
  4. Βγάζουμε το μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε κοσκινίζοντας περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη. 
  5. Μετά φτιάχνουμε αλευροφωλιά στο πάγκο μας και προσθέτουμε τη ζύμη που φτιάξαμε και τη ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να απορροφηθεί το μισό αλεύρι. 
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 μπαλάκια 160 γρ. το καθένα περίπου. 
  7. Αμέσως ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο μας και λίγο πάνω στις ζύμες μας και τις ανοίγουμε στο σχήμα του ταψιού ή της λαμαρίνας που θέλουμε να τις τοποθετήσουμε. 
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψί ή τη λαμαρίνα μας, και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 

Για την Κρέμα
  1. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. 
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ζαχαρούχο γάλα ανά τέσσερις φορές καθώς ανακατεύουμε. 
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 3 - 4 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μία βελούδινη υφή.

Για την Επικάλυψη Σοκολάτα
  1. Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το μεταφέρουμε στο μάτι για να σιγοβράσει.
  2. Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  3. Συναρμολόγηση
  4. Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα μας πασπαλίζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια χωρίζοντας την έτσι ώστε να φτάσει και στα δύο μπισκότα που θα τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Τέλος τοποθετούμε το τρίτο μπισκότο και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.

*Αν επιθυμούμε μπορούμε το περίσσευμα από το κόψιμο των των μπισκότων να το τρίψουμε πάνω στην 3η στρώση του γλυκού.