Καρμπονάρα



ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά για 2 μερίδες
1/2 πακέτο μακαρόνια,
3 αυγά (2 κρόκοι και 1 ολόκληρο)
4 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο
1/2 πακέτο μπέικον σε κομμάτια ( αγορασμένο από τη γνωστή ξένη αλυσίδα γιατί μυρίζει λιγότερο το κάπνισμα )
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για χρόνο 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του κατασκευαστή.
Aνακατεύω τα αυγά και προσθέτω σε αυτά πιπέρι φρεσκοτριμμένο, το πεκορίνο και μία κουταλιά από το νερό από τα μακαρόνια και τα ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο τραγανό.
Προσθέτω μέσα τα μακαρόνια (2 λεπτά πριν τον χρόνο βρασμού) και μισό φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια.
Τα αφήνω να πιουν το νερό, βγάζω από την φωτιά και ανακατεύω με το μείγμα τυριών - αυγών.


Credits:
Μάνος Στράτος
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καρμπονάρα