
Υλικά για 2 μερίδες
- 1/2 πακέτο μακαρόνια,
- 3 αυγά (2 κρόκοι και 1 ολόκληρο)
- 4 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο
- 1/2 πακέτο μπέικον σε κομμάτια ( αγορασμένο από τη γνωστή ξένη αλυσίδα γιατί μυρίζει λιγότερο το κάπνισμα )
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για χρόνο 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του κατασκευαστή.
- Aνακατεύω τα αυγά και προσθέτω σε αυτά πιπέρι φρεσκοτριμμένο, το πεκορίνο και μία κουταλιά από το νερό από τα μακαρόνια και τα ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο τραγανό.
- Προσθέτω μέσα τα μακαρόνια (2 λεπτά πριν τον χρόνο βρασμού) και μισό φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια.
- Τα αφήνω να πιουν το νερό, βγάζω από την φωτιά και ανακατεύω με το μείγμα τυριών - αυγών.
Δημιουργός συνταγής: Μάνος Στράτος