Σιροπιαστό κέικ με γλάσο σοκολάτας



ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά
2 αυγά
2 ασπράδια αυγών
250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
μια πρέζα αλάτι
370 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Σιρόπι:
Υλικά:
300 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
ο χυμός μισού λεμονιού

Για το κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι.
Δεν το χτυπάμε πολύ, ίσα - ίσα να ενσωματωθούν!
Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ Νο26, το αλευρώνουμε και το τινάζουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι,
Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. 
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου (να γίνει ζεστό από καυτό) και σιροπιάζουμε το κέικ σιγά - σιγά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.

Για το Γλάσο 
230 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
250 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. Βιτάμ

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Το κατεβάζουμε από την εστία, ρίχνουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λείο και να κρυώσει.
Το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στο κρύο κέικ.
Τέλος ρίχνουμε πάνω του τρούφα.
Θα πρέπει να μείνει κάποιες ώρες πρωτού το κόψουμε.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou