Τηγανιά κοτόπουλο με ρύζι σαφράν



ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΑΦΡΑΝ

Για την τηγανιά:
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος

Για το ρύζι:
200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σαφράν για άρωμα, περίπου 10 - 15 στήμονες.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τηγανιά.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και την πιπεριά και σε μπουκίτσες το κοτόπουλο.
Τα σοτάρω πολύ καλά να πάρει χρώμα από παντού το κοτόπουλο.
Διαλύω σε μισό ποτήρι νερό μια κ.σ. μουστάρδα και τη ρίχνω να βράσει μέσα το κοτόπουλο.
Αν θέλετε τρίψτε και λίγη ντομάτα, εγώ έβαλα μισή που είχα.
Μετά ρίχνω την κρέμα και σκεπάζω με καπάκι για 10 λεπτά περίπου, σε σιγανή φωτιά.
Όταν το ανοίξω να είναι ωραίο πηχτό.
Στο τέλος βάζω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΡΥΖΙ:
Σοτάρω ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνω το ρύζι να καβουρδιστεί λίγο.
Μετά βάζω νεράκι, 2μιση φορές το βάρος του ρυζιού.
Ρίχνω το σαφράν και αφήνω να βράσει και να πιει τα υγρά του.
Ανακατεύω συχνά.




Credits
Alexia Aidonidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τηγανιά κοτόπουλο με ρύζι σαφράν