Κασερόπιτες



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χλιαρό νερό 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, διαλυμένη διαλυμένη μέσα στο χλιαρό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη 
1 κουταλιά αλάτι
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(εμένα μου πήρε παραπάνω)

Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΗ:
300 γρ. τριμμένα τυριά, κασέρι και ένταμ
2 αυγά
πιπέρι.

1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και ανοίγω φύλλο (εγώ το άνοιξα με τα χέρια, η ζύμη είναι πολύ εύπλαστη).
Γεμίζω με τη γέμιση.
Κλείνω και με ένα πιρούνι πατάω γύρω - γύρω στις άκρες.
Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφω μετά με αυγό.
Ψήνω για 40 λεπτά σε φούρνο πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.
Τις υπόλοιπες κασερόπιτες μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.



Credits:
Dora Iliopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κασερόπιτες