Κασερόπιτες

kaseropites

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, διαλυμένη διαλυμένη μέσα στο χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(εμένα μου πήρε παραπάνω)
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΗ:
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά, κασέρι και ένταμ
  • 2 αυγά
  • πιπέρι.

  • 1 αυγό για επάλειψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Κόβω τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και ανοίγω φύλλο (εγώ το άνοιξα με τα χέρια, η ζύμη είναι πολύ εύπλαστη).
  2. Γεμίζω με τη γέμιση.
  3. Κλείνω και με ένα πιρούνι πατάω γύρω - γύρω στις άκρες.
  4. Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Αλείφω μετά με αυγό.
  6. Ψήνω για 40 λεπτά σε φούρνο πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.
  7. Τις υπόλοιπες κασερόπιτες μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.

kaseropites

Credits:

Dora Iliopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κασερόπιτες