Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και μελιτζάνες



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Τέλεια γεύση!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω τις ΠΑΤΑΤΕΣ κυδωνάτες (χονδρές).
Μετά έχω πάρει ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ και τις κόβω κι αυτές σε φέτες αλλά όχι λεπτές..
Τις πλένω καλά.
Έχω βάλει ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΡΥ σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει τις ρίχνω μέσα και τις τηγανίζω.
Μετά τις βάζω στο βαθύ ταψί της κουζίνας και τις αφήνω στην άκρη.
Το ΜΟΣΧΑΡΙ το έχω κομμένο σε μερίδες,  το πλένω και το αφήνω να στραγγίσει.
Βάζω στη χύτρα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ανάβω το μάτι να κάψει και κόβω ένα ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ και 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ  έως ότου πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνω το ΜΟΣΧΑΡΙ και το τσιγαρίζω καλά.
Προσθέτω ΠΙΠΕΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, ΠΑΠΡΙΚΑ, ΜΠΑΧΑΡΙ και ΑΛΑΤΙ.
Τέλος έχω τρίψει ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ στον τρίφτη, προσθέτω αρκετό ΠΟΥΜΑΡΟ (θέλω η σάλτσα του φαγητού μου να είναι πηχτή) ρίχνω και λίγο ΝΕΡΟ και τα ρίχνω μέσα στη χύτρα.
Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 20 λεπτά.
Όταν την ανοίξω ρίχνω το κρέας με του ζουμί στο ταψί που έχω τις πατάτες και μελιτζάνες.
Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά με αντιστάσεις πάνω - κάτω, στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου.
Το σερβίρω με τυρί ΦΕΤΑ..

Υ. Γ. Μπορείτε να βάλετε και ΚΑΡΟΤΑ εγώ δεν είχα γίνεται πολύ νόστιμο.


Credits:
Ευα Χαριτου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και μελιτζάνες