Γεμιστά μπισκότα με φιστικοβούτυρο



ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΓΕΜΙΣΗ
170 γραμμάρια σταγόνες καραμέλας (ή λευκής σοκολάτας)
65 γραμμάρια φιστικοβούτυρο απαλό

Λιώνουμε μαζί τις σταγόνες με το φιστικοβούτυρο για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και λείο το μείγμα. 
Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά και έπειτα με ένα κουταλάκι του γλυκού βγάζουμε 20 μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί πάλι στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.
 
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
113 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
220 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή 2 βανιλίνες
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
213 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Έπειτα βάζουμε και τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. 
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, παίρνουμε ποσότητα όσο περίπου 2 κουταλιές της σούπας, την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας, βάζουμε στο κέντρο από μια μπάλα γέμιση και κλείνουμε, πλάθοντας μπάλες. 
Πιέζουμε λίγο να γίνουν πιο επίπεδα και αν θέλουμε τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλουμε από το ταψί, γιατί μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά.
Συνταγή από το διαδίκτυο με δικές μου τροποποιήσεις.


Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γεμιστά μπισκότα με φιστικοβούτυρο