Χουνκιάρ μπεγιεντί



ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ

Αυθεντική πολίτικη συνταγή με περίεργο όνομα αλλά πολύ νοστιμιά.
Αξίζει να τη δοκιμάσετε!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 ml ΛΑΔΙ σοτάρω 800 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΝΤΙΚΙ κομμένο σε μερίδες, λίγα - λίγα κομμάτια κάθε φορά.
Προσθέτω 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΙ, 1/2 κ.γ. ΚΥΜΙΝΟ, 3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, 5 - 6 ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ και σβήνω με 1 σφηνάκι ΚΟΝΙΑΚ.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζω 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 ΚΑΡΟΤΟ τριμμένο, 1/2 κουτί ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΝΚΑΣΕ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και 4 ποτήρια ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και βράζω στη χύτρα για μισή ώρα.
Ανοίγω τη χύτρα κι αν έχει πολλά υγρά βράζω χωρίς καπάκι να μείνει με το λάδι.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Ψήνω στο φούρνο 3 μεγάλες ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.
Τις καθαρίζω, τις βάζω να στραγγίσουν και τις κόβω σε μικρά κομμάτια.
Βάζω σε κατσαρολάκι 2 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ να λιώσει, βάζω 2 κοφτές κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ και ανακατεύω για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτω λίγο - λίγο 300 ml ΓΑΛΑ και ανακατεύω.
Βάζω ΑΛΑΤΙ, 1 πρέζα ΜΟΣΧΟΚΑΡΥ ΣΚΟΝΗ, προσθέτω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ανακατεύω για 4 - 5 λεπτά.


Credits:
Πετρινα Μπαρδανη‎
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χουνκιάρ μπεγιεντί