Μοσχαράκι γιουβέτσι στο φούρνο



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκαλο
1 έως 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά
1 πακέτο κριθαράκι

Εκτέλεση
Σοτάρω πολύ καλά το κρέας με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί.
Προσθέτω τα μπαχαρικά και τη ντομάτα και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια το αδειάζω σε γάστρα ή σε πυρέξ, προσθέτω νερό ζεστό, το σκεπάζω και αφήνω να σιγοψηθεί στο φούρνο.
Όταν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτω ζεστό νερό και το κριθαράκι και το αφήνω μέχρι να ψηθεί καλά και να τραβήξει.
Στην αρχή ψήνω στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια στους 200 με 220.
Πρέπει να βγει λίγο ζουμερό επειδή το κριθαράκι τραβάει πολύ για να μη μας πήξει.



Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχαράκι γιουβέτσι στο φούρνο