Υλικά (για μισή δόση)
3 αυγά
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ νερό, ή χυμό πορτοκαλιού αν θέλετε
κανέλα όσο δυνατή θέλετε τη γεύση, έβαλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
3 με 4 μήλα κομμένα σε φέτες που τα έχω ανακατέψει με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγη κανέλα.
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ νερό, ή χυμό πορτοκαλιού αν θέλετε
κανέλα όσο δυνατή θέλετε τη γεύση, έβαλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
3 με 4 μήλα κομμένα σε φέτες που τα έχω ανακατέψει με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και το νερό ή τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή τσέρκι 28 εκ.
Αραδιάσουμε τα μήλα και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Θα τσεκάρετε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.=
Δημιουργός συνταγής: Theodosia Halvatzh