Κοκκινιστό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με χωριάτικες χυλοπίτες και μυζήθρα



ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ σε 4 τεμάχια.
Το τσιγαρίζω με λίγο ΛΑΔΙ και το σβήνω με λίγο ΚΡΑΣΙ.
Στο μούλτι βάζω 1/2 ΠΠΕΡΙΑ, 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 1 ΚΑΡΟΤΟ και 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους.
Τα λιώνω και τα προσθέτω στην κατσαρόλα.
Ρίχνω λίγη ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, λίγη ΚΑΝΕΛΑ και ελάχιστο ΝΕΡΟ.
Βράζω στη χύτρα για 25 λεπτά.
Βράζω τις ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ, σουρώνω, τις καίω με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τις σερβίρω με ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ.


Credits
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κοκκινιστό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με χωριάτικες χυλοπίτες και μυζήθρα