Κριτσίνια καλαμποκιού



ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ


Υλικά

  • 250 γρ. λάδι ελαφρύ
  • 250 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., ίσως και λίγο παραπάνω, να μην κολλάει και να πλάθεται
  • Λίγο αλάτι
  • Τυρί τριμμένο, κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, το μπέικιν, το αλάτι και τα δύο είδη αλευριού.
  2. Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα περνάμε από λίγο καλαμποκάλευρο ή τριμμένο τυρί.
  3. Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!