ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Υλικά
- 250 γρ. λάδι ελαφρύ
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., ίσως και λίγο παραπάνω, να μην κολλάει και να πλάθεται
- Λίγο αλάτι
- Τυρί τριμμένο, κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, το μπέικιν, το αλάτι και τα δύο είδη αλευριού.
- Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα περνάμε από λίγο καλαμποκάλευρο ή τριμμένο τυρί.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου