Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Φίνο και αρωματικό!

Υλικά
1,5 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε. (βγάζουμε το ξύσμα τους).
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε 2 φορές από 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε στα οκτώ.
Αφαιρούμε την πολύ σάρκα και κόβουμε τις φλούδες σε τετράγωνα (με λίγο σάρκα η κάθε Φλούδα).
Πρέπει τώρα το φρούτο να έχει βάρος 1 κιλό περίπου. (Όσο έχει βγει το βάρος του φρούτου, τόση θα είναι και η ζάχαρη που θα προσθέσουμε).
Βάζουμε το πορτοκάλι σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε για 25 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια. 
Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά, αφαιρούμε το πορτοκάλι και δένουμε το σιρόπι μας.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια.



Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού