
Από το πιο νόστιμο αφράτο υπέροχο σιροπιαστό γλυκό με καραμέλα συνοδευόμενο με παγωτό από τα χεράκια σας αγνό και δροσερό !!!!
125 γραμμάρια ζάχαρη
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
1 βανίλια
Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά125 γραμμάρια ζάχαρη
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το αλεύρι με την βανίλια, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι 26 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 πάτους προσεχτικά.
Σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού
Βράσιμο 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα καραμέλας
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια φρέσκο γάλα
Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον ένα πάτο και σιροπιάζουμε με κουτάλα λίγο - λίγο.Βάζουμε κρέμα, σταγόνες από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ξανά πάτο, σιρόπιασμα, κρέμα, σταγόνες καραμελωμένο ζαχαρούχο, ξανά πάτο, σιρόπιασμα, κρέμα και διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και καραμέλα.
Σερβίρουμε με παγωτό έτοιμο ή δικό μας και καραμέλα.
Συνταγές για σπιτικό παγωτό υπάρχουν πολλές στην σελίδα.