Κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
3 - 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. 
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά. 
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει λίγο το φαγητό μας, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και κουρκουμά και ανακατεύουμε ελαφρά. 
Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.
Ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.

Για το μπασμάτι:
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και το καίμε με λίγο βούτυρο.


Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο λεμονάτο με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι