
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
Υλικά
- Τορτελίνια 1 πακέτο
- Κουκουνάρια καβουρδισμένα για πασπάλισμα
- Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
- Βασιλικός φρέσκος 40 γρ
- Κουκουνάρια 30 γρ καβουρδισμένα
- Παρμεζάνα 50 γρ τριμμένη
- Ελαιόλαδο 100 γρ
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε τα τορτελίνια της επιλογής μας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
- Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
ΠΗΓΗ
