Γαλέος λεμονάτος



ΓΑΛΕΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

Λευκός σαν μάρμαρο, χωρίς κόκκαλο και τρυφερός όσο κανένα ψάρι, ο γαλέος μπορεί να αγαπηθεί κι από ένα παιδί που μισεί το ψάρι ή να μαγειρέψει ένα γρήγορο, γκουρμέ γεύμα με χαμηλό κόστος μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες γαλέος
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε.
Τα βάζουμε σε πυρέξ.
Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
*Αυτή τη συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.
*Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.


Credits:
Το πιρούνι της Ελένης Ψυχούλη