Τούρτα σοκολατίνα με κουβερτούρα γάλακτος


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γλ. μπέικιν
3 κ.γ. κακάο

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν.
Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. 
Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
Ψήνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 24 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς στον αέρα, 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι
1.5 φλ. ζάχαρη
1.5 φλ. νερό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. νες καφέ
1 σφηνάκι λικέρ κακάο 

Βράζω 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, μετά αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα γάλακτος 125 γρ. λιωμένη σε μπεν μαρί
1 φακελάκι κουβερτούρα σε φλούδες 

Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.

Για την γκανάζ
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Συναρμολόγηση
Βάζω στη φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω λίγη κρέμα σκορπίζω επάνω φλούδες κουβερτούρας, ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω, ξανά κρέμα, φλούδες κουβερτούρας. 
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζω, κρέμα (κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνα) και βάζω 2 ώρες στο ψυγείο. 
Μετά ανοίγω την φόρμα, καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και τις φλούδες κουβερτούρας.
Ετοιμάζω την γκανάζ.
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.

Τούρτα σοκολατίνα με κουβερτούρα γάλακτος