ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά για το Παντεσπάνι
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γλ. μπέικιν
- 3 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση Παντεσπάνι
- Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν.
- Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
- Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
- Ψήνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 24 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς στον αέρα, 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας.
- Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τρεις δίσκους.
Υλικά για το Σιρόπι
1.5 φλ. ζάχαρη1.5 φλ. νερό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. νες καφέ
1 σφηνάκι λικέρ κακάο
Εκτέλεση Σιρόπι
- Βράζω 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, μετά αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει.
Υλικά για την Κρέμα
- 1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουβερτούρα γάλακτος 125 γρ. λιωμένη σε μπεν μαρί
- 1 φακελάκι κουβερτούρα σε φλούδες
Εκτέλεση Κρέμα
- Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
- Προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.
Υλικά για τη Γκανάζ
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο
Συναρμολόγηση
- Βάζω στη φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω λίγη κρέμα σκορπίζω επάνω φλούδες κουβερτούρας, ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω, ξανά κρέμα, φλούδες κουβερτούρας.
- Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζω, κρέμα (κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνα) και βάζω 2 ώρες στο ψυγείο.
- Μετά ανοίγω την φόρμα, καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και τις φλούδες κουβερτούρας.
- Ετοιμάζω την γκανάζ.
- Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Δημιουργός συνταγης: Αλεξάνδρα Κυριάκη
