ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΙΜΑ
Τα έφτιαξα εχθές και σήμερα κάνω και άλλη δόση, αυτή την φορά για να μπει στην κατάψυξη σε σακουλάκια.
ΥΛΙΚΑ για την ΖΥΜΗ:
1 αυγό,
1 κούπα γάλα,
αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (περίπου 500 γρ.),
1 κ.γ. αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ:
1 χούφτα μοσχαρίσιο κιμά,
1 πολτοποιημένο κρεμμύδι,
αλάτι,
πιπέρι,
1 κ.γ. ρίγανη
κύμινο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα και ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε σε μικρούς κύκλους και βάζουμε ελάχιστη ποσότητα γέμισης.
Ελπίζω η φωτογραφία να είναι κατανοητή.
Τα βάζουμε σε δίσκο στην κατάψυξη και έπειτα σε άλλο σκεύος.
Credits:
Anastasia Anastasia Anastasia
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!Σπιτικά τορτελίνια με γέμιση κιμά