Χοιρινές πανσέτες και ρύζι με πολύχρωμα λαχανικά



ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Για τις πανσέτες:
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Τις έψησα στη σχάρα τής κουζίνας.
Όταν τις έβγαλα τις έριξα λεμόνι.

Για το Ρύζι:
Κόβω σε καρεδάκια τα λαχανικά μου (πολύχρωμες πιπεριές, καρότο, αρακάς).
Λάδι στην κατσαρόλα και τα σοτάρω.
Ρίχνω και το ρύζι να θωρακιστεί για να μείνει τραγανό.
Για μία κούπα ρύζι έριξα 5 κούπες ζεστό νερό.
Ρίχνω 2 κύβους λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και το βράζω για 20 λεπτά.
Σβηνω το μάτι τής κουζίνας, βάζω μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι και το αφήνω να απορροφήσει όλο το ζουμάκι.
Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!!!

Σερβίρισα με σαλάτα:
Λάχανο, Καρότο, Μαρούλι, Ρόδι, αλάτι, λάδι και ξύδι.




Credits:
Βουλα Πολυζου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινές πανσέτες και ρύζι με πολύχρωμα λαχανικά