Διώχνουμε την πίκρα από τις μελιτζάνες ρίχνοντας αρκετό αλάτι και βάζοντας τις να σταθούν 3 - 4 ώρες σε ένα σουρωτήρι αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει.
Τις ξεπλένουμε, τις κόβουμε κυβάκια (στο μέγεθος του κύβου ζάχαρης) και τις στύβουμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που πρώτα έχουμε ψιλοκόψει, και όταν πάρει να κοκκινίζει ρίχνουμε τις μελιτζάνες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να σωθούν τα υγρά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το μείγμα με το λάδι.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε τα τυριά, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε ένα ένα τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα, ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα μας (προσοχή! ποτέ το μαχαίρι δεν το φτάνουμε μέχρι τον πάτο), ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά).
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!